Hirdetés

Tűzveszélyes tápkábeleket hív vissza a HP



|

Több mint 6 millió laptopot érint a HP mostani visszahívása.

Hirdetés

A Hewlett-Packard világszintű visszahívási akciót kezdeményezett, amelyben több mint 6 millió laptop érintett. A probléma a tűzveszélyes tápkábelekkel van, amelyek túlmelegedhetnek. A HP laptopjai mellett a kérdéses, LS-15 kódjelzésű tápkábellel Compaq notebookokat és mini notebookokat is elláttak anno, de jutott belőle dokkolókhoz is. 

Hirdetés

Az LS-15 jelzésű AC adapter 2010 szeptembere és 2012 júniusa között eladott termékekhez volt hozzácsomagolva, de nem érinti a márka összes, akkor eladott gépét. A gyártó idáig összesen 29 bejelentést kapott túlmelegedésekről, megolvadásokról, égési sérülésekről és káresetekről. 

A HP azt tanácsolja, hogy akinek LS-15-ös tápkábele van, az azonnal hagyjon fel annak a használatával, és cseréltesse ki velük ingyen. Az eset a legnagyobb számban az amerikai és a kanadai felhasználókat érintheti. 

Érdekesség, hogy tápkábelt korábban is hívott már vissza a HP: 2013-ban például a HP Chromebook 11-et kellett levenni a boltok polcairól a túlmelegedő töltő miatt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.