Hirdetés

Ügyvéd a szoftverkalózok között



|

Hirdetés

Csütörtökön egy 46 éves ügyvéd, egy testvérpár és egy kamasz akadt fenn a hálójukon, akik illegális szoftvereket, filmeket, játékokat és zenei felvételeket árultak egy online szolgáltatás keretében.

A Német Szövetség a Szerzői Jog Lopása Ellen (GVU) elnevezésű érdekvédelmi csoport gyűjtötte össze a bizonyítékokat, majd továbbította azt a rendőrségnek több német tartományban is, így Thüringiába, Alsó-Szászországba és Bajorországba - közölte a szervezet szóvivője. A letartóztatott négyes egy nagysebességű elektronikus kereskedelmi szolgáltatást (www.ftpwelt.com) üzemeltetett 2003 júniusa és 2004 szeptembere között, ahol több mint 45 ezer előfizető fizetett 135 eurós havi átalánydíjat a kiemelt minőségű tartalmakért, melyeket Németországon kívül telepített kiszolgálókról lehetett letölteni.

A GVU szervezet közlése szerint a bűnszövetkezet sok millió eurós kárt okozott a jogtulajdonosoknak. Az újabb letartóztatás mindössze négy nappal követte azt a hírt, hogy egy német bíróság letöltendő börtönbüntetésre ítélt egy apát és fiát szerzői jogsértésért és hamisított Microsoft szoftverek értékesítéséért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.