Hirdetés

Új adatátviteli rekord nyilvános hálózaton



|

Hirdetés

A két szervezet szerint közel 840 gigabájt terjedelmű adatot küldtek el kevesebb mint 27 perc alatt egy San Jose-i számítógépről a tőle 16 ezer km-re lévő másik gépre, az észak-svédországi Lulea egyetemére. (Ez az adatmennyiség 140 egész estés filmet jelentene digitalizált formában.) A kísérlet bebizonyította, hogy az adathegyekkel dolgozó cégek ma már gyorsan és megbízhatóan tudják az internetet katasztrófa elhárításra külső tárolásra használni, közölték a Sprint szakemberei. Az átvitelre még áprilisban került sor, amit csak a minap hitelesítettek, s az eredmény körülbelül 3-szor gyorsabb, mint ami a Guinness-féle Rekordok könyvének 2004-es kiadásában szerepel.

Az érintettek elmondták, hogy nem volt szükség speciális hardverre vagy kapcsolatra, az adatok a Sprint globális gerinchálózatán, a SprintLinken és a GigaSunet IP gerinchálózatán mentek át 4.23 gigabit/másodperces sebességgel. Útközben 40 IP útválasztón mentek keresztül, ezek közül 35 a SprintLink hálózaton volt. A végpontok szabványos Dell 2650 kiszolgálók voltak egyetlen 2GHz-es Intel Xeon processzorral és 512 megabájt RAM-mal. A PC-ket a svéd egyetemen található egyik GigaSunet útválasztóhoz és a Sprint San Jose-i elérési útválasztójához csatlakoztatták, melyek Intel Pro 10 Gigabit Ethernet adaptereket használnak, mindkét szervezet a Cisco 12000-as szériájú routereit használja. Az adatok átvitelekor a hálózatot mindkét cég más ügyfelei is igénybe vették.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.