Hirdetés

Új akció hamis kampány webhelyekkel



|

Hirdetés

Vasárnap délután a brit web- és e-mail szűrő szoftvercég, a SurfControl két ilyen akcióra is felfigyelt, amikor kiszűrtek olyan e-maileket, melyek tárgysorukban John Kerry demokrata jelölt kampányához kértek pénzadományokat, de a címzetteket egy Indiában és egy Texasban regisztrált webhelyre irányították. Ilyen adathalász akciók már évek óta jelen vannak az interneten, de ez volt az első politikai phishing, melyet a SurfControl megfigyelt, közölte Susan Larson, a cég alelnöke, aki azonban gyorsan hozzátette, hogy az akciónak nem politikai indítékai vannak, pusztán gazdaságiak. Az első e-mailek szinte akkor jelentek meg, amikor még véget sem ért a bostoni demokrata konvenció. Az adathalász csalók rendszerint valamilyen közelmúltbeli eseményre hivatkozva hitetik el, hogy kérésük legitim, fogalmazott Larson.

Mindkét hamis webhely külsőre nagyon hasonlít John Kerry hivatalos kampányoldalához, a johnkerry.com-hoz. Az viszont, hogy kedd este már egyik hely sem működött, továbbá, hogy különös helyen regisztrálták őket, arra a következtetésre vezette a SurfControl szakértőit, hogy a weboldalak nem legitimek.

A Gartner becslése szerint májusig 57 millió amerikai felnőtt kapott adathalász e-mailt, melyeknek száma januártól májusig 500 százalékkal nőtt, és a becslések szerint a címzettek 3 százaléka volt olyan naiv, hogy a „kamu” webhelyen megadta a kért személyes adatait.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.