Hirdetés

Új Apple iPodok megjelenése várható



|

Hirdetés

Az EETimes jelentése szerint az iPod gyártója már lefoglalta a Samsung gyártókapacitásának közel 40 százalékát.

Sokan úgy vélik, ez azt jelenti, az Apple beszünteti a merevlemezes iPod mini gyártását és flash memóriát használ majd az zeneszámok tárolására. Az iPod miniben jelenleg 4 vagy 6 gigabájt kapacitású Hitachi Microdrive merevlemez található. Mások szerint az Apple csak a 4 gigabájtos iPod mini gyártásával hagy fel és nagyobb kapacitású iPod shuffle modellek piacra dobásával helyettesíti. A Shopping.com weboldalon a múlt héten egy időre fel is bukkant egy 4 gigabájt kapacitású iPod shuffle, később azonban eltávolították a terméket.

Piaci elemzők megjegyzik, hogy az Apple által a Samsungnál lefoglat gyártókapacitás a világ teljes NAND-chip termelésének 10-20 százalékát jelenti. A korai chipgyártó az idei tervei szerint az év végéig összesen 190 százalékkal növeli a flash memóriachipek gyártását. Az iSuppli elemzőcég szakértője rámutatott, hogy a Samsung még 50 százalékos árengedmény esetén is nyereséggel tudná adni flash memóriachipjeit az Apple-nek. A 4 gigabájtos memóriamodulok listaára nagyjából kétszerese azoknak a merevlemezeknek, amelyeket az Apple az iPod minibe épít.


Az Apple az év elején mutatta be a flash memóriás iPod shuffle-t, korábban az iPodok kivétel nélkül merevlemezzel működtek. Az olcsó iPod shuffle pillanatok alatt rendkívüli népszerűségre tett szert, ennek köszönhetően a vállalat megtöbbszörözte az iPod-eladásokat: a második negyedévben több mint 6 millió iPod talált gazdára, ez a tavalyi év azonos időszakával összevetve több mint hatszoros növekedést jelent. Az iPod mini termékvonalat februárban frissítette a cég, ekkor jelent meg a kínálatban a 6 gigabájtos változat.

Ami a "hagyományos" iPodot illeti, a legújabb hírek szerint küszöbön áll egy olyan változat megjelenése, amely zenék lejátszásán és fotók megjelenítésén túl videofilmek megtekintésére is alkalmas lesz. A vállalat weboldalán a népszerű lejátszó leírását szolgáló részt a következőképpen egészítették ki: "...szöveg, audió, kép és videó rögzítéséhez, rendszerezéséhez, továbbításához, szerkesztéséhez és megtekintéséhez". A videolejátszós iPodok megjelenésével kapcsolatos találgatásokat az is megalapozza, hogy az Apple nemrégiben kötött megállapodást a Broadcommal egy videók dekódolására is alkalmas chip felhasználásáról.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.