Hirdetés

Új Apple számítógépek?



|

Hirdetés

Az Apple szóvivői bejelentették, hogy május 1-re sajtóértekezletet hívnak össze, melyen jelen lesz Steve Jobs, a cég vezérigazgatója is, ez pedig sokak szerint azt jelentheti, hogy valószínűleg újabb Mac számítógépeket jelentenek majd be.

A cég képviselői ennél többet nem kívántak elárulni az összejövetellel kapcsolatban, azonban a Cupertino-i (Kalifornia) székhelyű Apple céghez közeli források azt nyilatkozták a CNET website munkatársainak, hogy az Apple jelenleg gőzerővel dolgozik egy ultravékony iBook kifejlesztésén, valamint elképzelhető, hogy május 1-én jelentik majd be az új duálprocesszoros PowerMac számítógépeket is. Ezek a sokak által várva várt Mac újdonságok a májusi bejelentést követően várhatóan a júliusi New York-i Macworld Expon debütálnak majd a nagyközönség előtt, bár egyes források szerint már ezt megelőzően sor kerülhet az újdonságok bemutatására.

"Steve Jobs, az Apple cég vezérigazgatója és munkatársai pár nagyon érdekes bejelentést tesznek majd május 1-én, miután várják a sajtó kérdéseit is, melyekre készségesen válaszolnak." - áll a cég által nemrég kiadott sajtóközleményben. Az Apple-ről egyébként köztudott, hogy az elmúlt időkben egyre ritkábban rendezett ilyen összejöveteleket, de amikor rendezett, akkor általában valamilyen új terméket jelentett be.

A legutóbbi híradások szerint az Apple disztribútorok raktárkészleteiből szinte teljesen kifogytak a rendkívül népszerű iBook számítógépek. Az egyik legnagyobb disztribútor, az Ingram Micro raktárából például teljesen kifogytak a 366 Mhz-es iBook-ok, és már csak pár darab 466 MHz-es iBook van készleten. Ezenkívül az Apple képviselői nemrégiben bejelentették, hogy felhagynak az egyprocesszoros 667 MHz-es PowerMac számítógépek gyártásával.

"Amennyiben az Apple iBook számítógépek ennyire elfogytak a boltok polcairól, és már rendeléseket se nagyon fogadnak el rájuk, akkor ez azt jelenti, hogy nemsokára új Apple számítógépek jelennek majd meg a piacon." - nyilatkozta Chris LeTocq, a Gartner piackutató cég egyik piaci elemzője.

Jobs egyébként a múlt héten a cég részvényesei számára tartott összejövetelen is célzásokat tett különböző új Apple termékekre. "Elárulhatom önöknek, hogy ebben az évben több nagyszabású újdonság bemutatására készülünk." - mondta Jobs.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.