Hirdetés

Új ASUS és Tyan alaplapok



|

Hirdetés

Mint az köztudott, az ASUS a legtöbb nagy tajvani alaplapgyártó céghez hasonlóan nem merte összerúgni a port a világ legnagyobb chipgyártójával, az Intellel, ugyanis az elõzetes híresztelésekkel szemben nem dobott piacra a VIA cég P4X266-os chipsetére épülõ Pentium 4-es alaplapot. Mivel azonban a VIA egyik legkomolyabb konkurenseként nyilvántartott SiS céggel nincsenek a VIA-éhoz hasonló botrányok, az ASUS vezetõsége úgy döntött, hogy itt az ideje piacra dobni SiS chipsetes vadonatúj Pentium 4-es alaplapokat.

Egy koreai forrás szerint az ASUS a jövõ év elején négy különbözõ, SiS chipsetes alaplapot hoz forgalomba, melyek a SiS645-ös diszkrét, illetve a SiS650-es integrált chipsetre épülnek, típusjelzéseik pedig a következõk lesznek: ASUS P4S333, ASUS P4S333-V, P4S333-M és P4S333-VM.

Az említett új ASUS alaplapok közül a P4S333 kerül legelõször piacra, mely a SiS645-SiS961-es chipsetre épül és az újabb, Socket 478-as tokozású Intel Pentium 4-es processzorok fogadására képes. Az újdonságon található három DIMM memóriafoglalatba maximum 3 GB DDR200/266-os, vagy pedig 2 GB DDR333-as SDRAM memória tehetõ be, ezenkívül pedig egy AGP4X-es slot, hat PCI slot, egy ACR clot, hat USB port, valamint opcionálisan egy C-media gyártmányú hatcsatornás hangvezérlõ és egy LAN kontroller található az ASUS P4S333-as boardon.

Most evezzünk át egy kicsit más vizekre, és röviden tekintsük át, hogy mit is tudnak a Tyan képviselõi által a napokban bejelentett új, duálprocesszoros alaplapok, melyek az Intel Tualatin magos processzoraihoz készültek!

A Tyan Tiger 230T egy normál ATX formátumban készülõ, VIA Apollo Pro133T chipsetre épülõ alaplap, mely legfeljebb két darab Tualatin magos Intel processzor fogadására képes, ezenkívül pedig négy darab DIMM memóriaslot található rajta, melyek maximum 4 GB SDRAM memória befogadására képesek. A Tiger 230T-n öt PCI slot, egy AGP4x-es slot, valamint egy ATA/100 kontroller is található.

A Tyan Tiger 200T egy duálprocesszoros, rack-alapú rendszerekbe szánt ATX-es alaplap, mely a 230T-hez hasonlóan a VIA cég Apollo Pro133T chipsetére épül. Az alaplapon négy DIMM memóriafoglalat, öt PCI slot, egy ISA slot, egy Promise gyártmányú ATA/100 RAID vezérlõ, egy Intel gyártmányú hálózati kontroller, valamint egy 4 MB memóriával ellátott ATI RAGE Xl grafikus vezérlõ található.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.