Hirdetés

Új Bagle vírus üres levélben



|

Hirdetés

A Bagle.U már a 21. verziója a januárban felbukkant vírusnak, amely most nem becsali szövegű üzenettöredékek révén tör be a rendszerbe, hanem lényegében üres szövegű emailekkel. A Bagle.U, ha azt kattintással aktiválják, hátsó ajtót helyez el a sebezhető rendszeren, címeket lop el, ahová továbbküldi magát. A hétvégén több ezret regisztráltak a vírusból, de többek között az iDefense-nek sikerült olyan ’felvételt’ is készítenie, amely épp a vírus felkészítésével kapcsolatos.

A Bagle egyike azoknak a férgeknek, amelyek megkeserítik a felhasználók életét, mert lényegében minden új verzióhoz napi szinten a féregcsaláddal kapcsolatos taktikák megfejtésére van szükség. Emaitt is beszélnek egyes szakértők a vírusírók között zajló háborúról. Az U verziónak 2005. január 1-én kell leállnia a terjedéssel, addig azonban ki tudja hány Bagle variáns bukkan még föl.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.