Hirdetés

Új belépő a zeneletöltések piacán



|

Hirdetés

A San Diego-i székhelyű cég, amely Jukebox PC szoftverével szerzett hírnevet, hétfőn jelentette be, hogy megállapodtak az öt hanglemezkiadó mamutcéggel és számos független kiadóval, melyeknek kínálatából kezdetben 200 ezer címet tesznek elérhetővé. Az új online zenei áruház nem kér előfizetési díjat, de kezdetben csak amerikai lakosoknak kínálja szolgáltatásait. Az Apple példáját egyre több legitim zenét kínáló online áruház követi, ami azt mutatja, hogy a lemezkiadók megértették, csak akkor vethetnek gátat a kalóz felvételek internetes csereberéjének, ha olcsón kínálnak jogvédett zenét. Az is megfigyelhető trend, hogy minden újabb online áruház egyre kevesebb korlátozással kínálja a letöltéseket.

Persze a lemez cégek a Musicmatchtől is megköveteltek bizonyos korlátozást - így pl. csak öt lemezre égetheti rá a felhasználó az által megvásárolt zenei fájlt. „Azzal, hogy világos és egyértelmű használati jogot, elsőrendű személyre szabást, kényelmes vásárlási körülményeket és a legmagasabb minőségű zenei anyagot kínálunk, szolgáltatásunk bármelyik illegális ingyenes cserehelyet felülmúl”, állítja Dennis Mudd, a Musicmatch elnök-vezérigazgatója. A közelmúltban kezdte meg működését a Buymusic.com - a Buy.com leányvállalataként, és múlt heti hír, hogy a PC gyártó Dell is közeljövőben elindít egy hasonló szolgáltatást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.