Hirdetés

Új biztonsági szabvány a bankoknál



|

Hirdetés

Az APACS (Association of Payment and Clearing Systems) bejelentette, hogy az év végén a telefonos és az online banki szolgáltatások biztonságosabbá tétele érdekében egy új angol szabványt fog bemutatni. Az új előírások egy olyan kis eszköz formájában válnak majd kézen foghatóvá, amely egy négyjegyű PIN kód megadása után egy egyszer használatos jelszót generál, és megjeleníti azt a kijelzőjén. A felhasználó e jelszó segítségével tudja elvégezni a szükséges hitelesítéseket a telefonos és az online banki szolgáltatások eléréséhez.

Az egyszer használatos jelszóval történő autentikáció már napjainkban is alkalmazott biztonsági megoldás, azonban az APACS féle előírások révén egy egységesen kezelhető rendszer alakítható ki. Ennek segítségével a felhasználónak akkor is elegendő lesz egy eszközt használnia, ha esetleg több bank szolgáltatását is igénybe szeretné venni. Az APACS új szabványát az összes nagyobb angliai bank, illetve a Visa és a MasterCard is támogatni fogja. Amennyiben sikerül elfogadni az új szabványt, akkor a bankok azonnal elkezdődhetik a teszteléseket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.