Hirdetés

Új Duronok feltörekvő piacok számára



|

Hirdetés

A lapkagyártó még 2002-ben közölte, megszünteti a Duron családot, és valóban nem is bocsátott ki újabb processzorokat 2002 január óta. Ám a vásárlók a feltörekvő piacokon - Kínában, Latin-Amerikában és Kelet-Európában - keresik az olcsó PC-ket, így a rendszerépítők körében továbbra is nagy a kereslet a Duron lapkák iránt. Az AMD három új Duron verzióval jelentkezett, az 1,4, az 1,6 és az 1,8 GHz-essel, ezek azonban a régebbi 200 MHz-es sínsebesség helyett 266 MHz-es új maggal, és a 130 nanométeres gyártási technológiával készültek a korábbi 180 nanométeres eljárás helyett. Az új Duronok csak nagybani értékesítésre kerülnek, olyan forgalmazókon keresztül, mint pl. az Avnet. (Így az árral kapcsolatban is az Avnet illetékes - szóvivőjük azonban kedden nem tudott erről nyilatkozni.) Eközben az AMD szeptember 23-ra készül, amikor kibocsátják az első 64 bites asztali processzort, az Athlon 64-et - melyet teljesen más felhasználói csoportnak szánnak, mint a mostani Duronokat. A lapkákat egyelőre csak csúcskategóriás játékosok és némely munkaállomás felhasználó tudja kihasználni, mivel nem túl sok operációs rendszer és alkalmazás tud hasznot húzni a processzor 64 bites képességeiből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.