Hirdetés

Új év, új PC World Online...



|

Mi ez? Hol vannak a kedvenc linkjeim? Mit keres itt ez a nagy kép? Nocsak, egy új menüsor! Ilyen, és ehhez hasonló kérdések merülhetnek fel mindenkiben...

Hirdetés

...és igen, a kérdések jogosak. Ami apró ráncfelvarrásnak indult, egy szép, nagy, hosszú hónapokon átívelő újratervezéssé vált, nem csak grafikai, de szerkezeti, és "háttéripari" szempontból is. Ilyenkor szokás leírni olyan kiváló szavakat és kifejezéseket, mint az "innovatív", vagy a "piac kihívásainak megfelelő", de igyekszünk ettől mindenkit megkímélni...


Az előző oldalstruktúra "kiszolgálta" az idejét, és jó ideig csak apró változtatásokkal kellett élnünk rajta, azonban az egyre bővebb tartalmi injekciók miatt egyre égetőbb szükség lett egy olyan oldalra, mely az olvasók számára is átláthatóbban, jobban szegmentálva mutatja meg a különböző aloldalakat és szolgáltatásokat, de az írók, szerkesztők számára is könnyebbé teszik a tematikus elrendezést és az egyre újabb tartalmak integrálását.

 

20090114pcwuj.jpg
 


Mit hol talál?


Ahogy látható is, az oldal alkalmazkodott ahhoz a tendenciához, hogy a PC World brand alatt egyre inkább saját kis világgal rendelkező aloldalak jelentek meg, először a mobilos olvasók kedvében próbáltunk járni, majd a kisvállalkozások és üzleti felhasználók számára hoztunk létre dedikált oldalakat. Egy idő után azonban érezhető volt, hogy ezek az aloldalak már szinte teljesen önálló életre keltek, és már-már zavarólag is hathatott egy-egy olvasónk számára a tartalmak "összefolyása", így első dolgunk az volt, hogy az "anyaoldalt" és az újabb tematikus oldalakat jól láthatóan elkülönítsük - úgy, hogy közben az átjárhatóság, és a közös szolgáltatások mindegyiken megmaradjanak. A PC World főoldalán tehát a navigációs csíkon a Mobil vagy Üzlet pontokra kattintva egy hasonló elrendezésű, ám egyedileg kezelt, saját színvilágú oldal nyílik meg, melyet a főoldallal összhangban, de teljesen külön szerkesztési elvek és metódusok alapján töltönk fel tartalommal.


A fókuszcikkek még nagyobb képpel, figyelemfelkeltőbb elrendezésben jelentkeznek, alattuk a társoldalak aktuális fókuszai forognak be véletlenszerűen. Mellettük a legfrissebb hírek találhatóak, alattuk a legutóbbi tesztekkel.


Kissé lejjebb, némi "pH-érték" elválasztásával következnek a tematikus tartalmi dobozok - ezek olyan hír- és cikkgyűjtemények, melyeket immár nem csak az időrendiség csoportosít, hanem az aktualitás is: Ide olyan tematikailag, vagy aktualitásában összeválogatott anyagokat csoportosítunk, melyek ilyen formában jóval egyszerűbben követhetőek lesznek.


A főoldal tartalmi részének alján a társlapok fókuszainak és legfontosabb híreinek részletesebb "ízelítőjét" kínáljuk, míg a jobb sávban megannyi szolgáltatás kapott helyet. Innen érhető el a PC World online videótára, a letöltések, de új, kiemelt helyen itt sorakoznak társbloggereink legfrissebb bejegyzései - azonnal láthatja, ha új veszélyt talált az Antivírus, vagy épp fantasztikus kütyüre bukkant a Gépségszalon.


A legújabb Tippek / Trükkök doboz alatt fórumunk legfrissebb hozzászólásait tartalmazó témaköreit soroljuk fel, amit a jelenlegi, valamint a havi szinten értendő legolvasottabb, legfontosabb cikkek, hírek foglalnak helyet.


A cikkek és hírek aloldalain egyszerűbbé és átláthatóbbá váltak az olvasói hozzászólások, valamint maga a "virtuális újságpapír" is szélesebb lett akönnyebb olvashatóság, és a nagyobb képek használatának érdekében. És ez még csak a jéghegy csúcsa, sok apró finomítás majd csak a használat során derül majd ki, sőt, az új oldalstruktúrába folyamatosan kerülnek be jelenleg is fejlesztés alatt álló szolgáltatások és oldalelemek.


Természetesen nincs új oldal nehézségek, esetleges apró malőrök, "bugok" nélkül. Épp ezért most az olvasóinkon a sor, hogy jelezzék, mi tetszik, mi nem tetszik, esetlegesen mi az, ami nem működik, vagy nem épp úgy, ahogy azt szeretnék. Kérünk tehát mindenkit, hogy a kapcsolódó fórumtémában mondja el véleményét, írja meg az esetleges változtatnivalókat - a véleményeket és az építő jellegű kritikákat előre is köszönjük!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.