Hirdetés

Új, gyorsabb iMac G5 modellek



|

Hirdetés

Emellett felkészítették a kétrétegű lemezeket is támogató, 8x sebességű SuperDrive meghajtók kezelésére is. A legújabb iMac G5 modellek már megrendelhetők a magyarországi Apple viszonteladóknál is, 17"-es TFT képernyővel és 1.8 vagy 2.0 GHz-es processzorral, illetve 20"-es TFT képernyővel és 2.0 GHz-es processzorral. Minden új iMac G5 gép tartozéka az iLife '05 szoftver is, az Apple díjnyertes digitális-életstílus programcsomagja.

"A kritikusok a legelegánsabb asztali számítógépként emlegették az iMac G5 modellt, amely most még kívánatosabb lett." - mondta Philip Schiller, az Apple nemzetközi termék- marketingért felelős alelnöke. "Gyorsabb processzorral, vezeték-nélküli hálózati csatolókkal, a Tiger és iLife '05 szoftverekkel az új iMac G5 a legjobb szolgáltatásokat kínálja a felhasználók számára."

Az iMac G5 példamutató egyzerűséggel tömöríti az egész számítógépet - a tápegységgel és az optikai meghajtóval együtt - a TFT képernyő alig öt centiméter vastag házába. A képernyő csodálatos képminőséget kínál, a 20"-es modellen 1.680 x 1.050 képpontos, míg a gazdaságosabb 17"-es modellen 1.440 x 900 képpontos natív felbontásban. A beépített AirPort Extreme 802.11g és Bluetooth 2.0+EDR (Enhanced Data Rate) vezeték-nélküli illesztőknek köszönhetően csökken az íróasztalt körülvevő kábelrengeteg.


A PowerPC G5 processzor teljesítményének, és az akár 667 MHz-es előoldali buszrendszernek köszönhetően az új iMac G5 teljesítménye még tovább nőtt: akár 2 GByte méretű, 400 MHz-es DDR memóriát, és akár 400 GB-nyi háttértár is támogat. Az új modellekbe az ATI Radeon 9600 grafikus vezérlőt építettek be, 128 MByte dedikált tárral, így a legkorszerűbb játékok is futtathatók rajta - továbbá látványosabbá teszi a Tiger rendszer vizuális hatásait. A legkorszerűbb csatlakozási lehetőségeket 10/100/1000Base-T Gigabit Ethernet vezérlő, valamint három USB 2.0 kapu (plusz 2 USB 1.1 a billentyűzeten), illetve további két FireWire 400 kapu biztosítja, melyek "plug-and-play" egyszerűséget biztosítanak az Apple piacvezető iPod digitális zenelejátszója, és számtalan más kiegészítő számára is.

Minden új iMac G5 modell a Mac OS X 10.4 "Tiger" szoftverrel kerül forgalomba, amely több mint 200 új funkciót kínál, köztük az újszerű, mélyen integrált Spotlight keresőt és számtalan apró Dashboard kiegészítőt. Az új számítógépek mellé az Apple ingyen rendelkezésre bocsátja digitális-életstílus programcsomagjának legújabb változatát, az iLife '05 szoftvert is, amely digitális fényképek, zenék és videók kezelését, rendszerezését, megosztását teszi lehetővé.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.