Hirdetés

Új gyorsletöltési technológia



|

Hirdetés

A Fast TCP rendszer, amelyet a Kaliforniai Technológiai Intézet kutatói terveztek meg, ugyanazon az internet infrastruktúrán fut, amit jelenleg is használunk, csak sokkal gyorsabb. A forgalmat az ún. TCP (átvitel-vezérlési protokoll) rendszer vezérli, amelyet még az 1970-es években fejlesztettek ki, és amely kb. 1.5 kilobájtos csomagokra darabolja föl a fájlokat. „A küldő gép elküld egy csomagot, majd jelet vár a fogadótól a biztonságos megérkezésről, s ezután küldi a következő csomagot”, írja a New Scientist magazin szerdán megjelent száma. Ám ha nem kap választ, újra meg újra elküldi a csomagot, egyre kisebb sebességgel, míg meg nem érkezik. Tehát a legkisebb probléma is nagyon le tudja lassítani a kapcsolatot.

„A Fast TCP esetében a különbség a küldő gép szoftverében és hardverében van, amely folyamatosan méri, mennyi idő kell a csomag megérkezéséhez és a visszajelzés vételezéséhez”, folytatja a cikk. A Fast TCP ezek fényében előrejelzi a legnagyobb átviteli sebességet, amely adatvesztés nélkül támogatja a kapcsolatot. Amikor a kutatók 10 Fast TCP rendszert teszteltek egyszerre, sikerült a sebességet a normál szélessávú kapcsolatot 6000-szeres kapacitásúra növelni. A lap végül hozzáteszi, hogy a Caltech már tárgyal a Microsofttal és a Disney-vel technológia felhasználásáról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.