Hirdetés

Új hálózati spamszűrő szolgáltatások



|

Hirdetés

innovatív IP szűrési és besorolási szolgáltatásaival egészülnek ki, így továbbfejlesztett védelmet nyújtanak a folyamatosan megjelenő fenyegetések ellen.

A Trend Micro, a vírusvédelmi és tartalombiztonsági szolgáltatások vezető szállítója bejelentette Trend Micro Network Reputation Services termékcsomagját, amely további hálózati alapú spamszűrő szolgáltatásokat kínál a vállalat már meglévő szolgáltatásainak kiegészítéséhez - ezek az első eredményei az IP (internet protokoll) szűréssel és besorolással foglalkozó szolgáltató vállalat, a Kelkea Inc. júniusi felvásárlásának.

A Trend Micro Network Reputation Services közvetlenül a spamek számának növekedésére és azok kezelésének nehézségeire összpontosít. Bár a kéretlen levelek tömeges megjelenése nem újdonság - a Gartner jelentése szerint a vállalatok beérkező e-maileinek 90 százalékát spam levelek teszik ki (Forrás: The Evolving Secure Email Boundary, 2005) - a spamhez hasonló technikák megjelenése a kártékony zombi és botnet támadásokban szükségessé teszik a fejlettebb hálózati szintű védelem alkalmazását.

A Trend Micro Network Reputation Services fejlesztése során ezen szolgáltatások biztosítása volt a cél. A szolgáltatás az ismert rosszindulatú IP címekről érkező online kapcsolatok 40-80 százalékánál megakadályozza a gyanús levelek hálózatba kerülését. Ezt a Trend Micro Threat Prevention Network biztosítja, amely figyelemmel kíséri az Internetet, és besorolja az IP címeket "hírnevük" szerint attól függően, hogy érkeznek-e az adott címekről spam levelek. Ezek az információk egy kiterjedt minősítési adatbázisba kerülnek, amely a Trend Micro szerint jelenleg a legnagyobb ilyen jellegű adatbázis az IT szektorban. A hálózati szintű megelőző védelem alkalmazásával az ügyfelek növelhetik termelékenységüket és biztosíthatják az üzleti információk folyamatos áramlását, miközben a sávszélesség és az adminisztrációs idő költségeit is kézben tarthatják.

A spamszűrő lehetőségek mellett a Trend Micro tervezi besorolási szolgáltatásainak kibővítését is az adathalászat, az eltérítéses adatlopás és más hálózati vonatkozású fenyegetések elleni védelemhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.