Hirdetés

Új Hitachi noteszgép



|

Hirdetés

Az új 2,5 hüvelykes Travelstar 7K60-es merevlemez titka az olvasó/író fejet alátámasztó komponens miniatürizálása. A nem egészen egy négyzetmilliméter nagyságú „csúszka” (slider) méretét 30, tömegét 60 százalékkal csökkentették. Első hallásra egy ilyen apró komponens megváltoztatása nem járhat jelentős teljesítménynövekedéssel, holott komolyan csökkenti a légellenállást, amit a lemezek nagyobb sebességen történő forgatása okoz. Vagyis nincs szükség extra energiára a 7200-as fordulatszám biztosításához, mint amennyire a régebbi komponens mellett az 5400-as fordulatszámhoz kell. A sebességnövekedés ugyan 30 százalékos, de a felhasználó csak z írási/olvasási sebesség 15 százalékos növekedését tapasztalja, mivel az adatok nincsenek olyan szorosan tömörítve a lemezek felületén, tehát adott mennyiségű információ írásához/olvasásához több időre van szükség. A forgási látencia 20 százalékkal javult, mint ahogy az átlagos keresési idő is. Az ún. „femto-slider” kifejlesztése évek óta zajlott (az IBM-ben!), lényegében azóta, hogy 5-6 éve bevezették a „csúszkák” korábbi nemzedékét, a „pico-slidereket”. Az új merevlemez kapacitása 60 gigabájt, s a mintapéldányokat már megkapták a nagy gyártók. Az IBM lesz az első, amely az év közepén piacra kerülő új Thinkpad gépeiben forgalomba hozza.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.