Hirdetés

Új Internet2 sebességi rekord



|

Hirdetés

A Caltech és a CERN kutatói 6.25 gigabit/másodperces átlagsebességgel továbbítottak adatokat a két intézmény egymástól közel 11 ezer kilométerre lévő székhelye, a kaliforniai Pasadena és Genf között. A CERN közleménye szerint ez a sebesség körülbelül a 10 ezerszerese egy tipikus otthoni szélessávú kapcsolaténak. A rekordot a jelenleg is zajló Internet2 gyorsasági verseny során érték el, és az Internet2 tagjainak Spring 2004 konferenciáján adtak hírt róla a virginiai Arlingtonban. Az Internet2 csoport munkájában több mint 200 egyetem dolgozik együtt a technológiai iparral és a kormányzattal az újgenerációs internet kifejlesztésén.

A Caltech és a CERN tartotta a korábbi 4 gigabit/másodperces rekordot is, melyet Los Angeles és Genf között állítottak föl az újgenerációs IPv6 protokoll használatával. A 6.25 gigabit/másodperces rekordhoz a jelenlegi IPv4 protokollt használták.
A vizsgálatok azt mutatják, hogy a fizika, az asztrofizika, a fúziós energia kutatás, a klimatológia és a bioinformatika 10 éven belül olyan hálózatokat fog igényelni, amelyek másodpercenként terabites nagyságrendben képesek adatokat továbbítani, fogalmazott Harvey Newman, a Caltech fizika professzora a rekord kapcsán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.