Hirdetés

Új internetes sebességi rekord



|

Hirdetés

A két intézet körülbelül hétezer kilométer távolságra van egymástól.

A kutatók által használt hálózat több mint húszezerszer gyorsabb egy átlagos szélessávú internetelérésnél. Ez annyit jelent, hogy egy hatvan perces CD-t egy másodperc alatt lehet átmásolni, ami az otthoni szélessávú eléréseknél körülbelül nyolc percet vesz igénybe. Egy kilencven perces DVD internetről való letöltése körülbelül hét percet vesz igénybe, a kutatók azonban körülbelül hét másodperc alatt átmásolnak ennyi adatot.
Oliver Martin, a CERN munkatársa szerint most jóval közelebb kerültek ahhoz a célhoz, hogy eltüntessék a világ különböző tájain élő kutatók közötti távolságot, és hogy a tudósok hatékonyan tudjanak együtt dolgozni. A kaliforniai egyetemen dolgozó Harwey Newman szerint a mostani siker alapján elképzelhető, hogy a viszonylag közeli jövőben elterjedtek lesznek a 10 gigabit/másodperces hálózatok. A korábbi, 2,38 gigabit/másodperces sebességrekordot szintén a CERN és a Kaliforniai Műszaki Egyetem állította föl idén februárban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.