Hirdetés

Új ISO Szabvány a festékpatronokról



|

Hirdetés

A Canon, az Epson, a HP és a Lexmark az iparág vezető kezdeményezői az ipari szabványok kidolgozása terén. Bíznak abban, hogy az egyszínű kazetta teljesítményének mérésére kifejlesztett egységes, szigorú és világszerte alkalmazott ISO szabvány elősegíti azt, hogy a felhasználók objektívebben és pontosabban tudják értékelni a nyomtató és a festékpatron teljesítményét.

A monokróm festékpatron teljesítményének mérésére használt ISO szabvány egyértelműen meghatározza azokat a kulcsfontosságú tulajdonságokat, amelyek hatással lehetnek a teljesítményre, ugyanakkor széles körre kiterjedő statisztikai adatokat is megad ahhoz, hogy a gyártók is ugyanazokat a módszereket alkalmazhassák a teljesítmény értékeléséhez. Például ahelyett, hogy mindössze néhány kazettát tesztelnének egy nyomtatón, az új szabvány előírja, hogy legalább kilenc tonert teszteljenek három különböző nyomtatón. E kilenc tonernek sem az átlagteljesítményét veszik alapul, hanem egy robosztus statisztikai módszert alkalmaznak a megbízhatósági határ alsó 95%-ának kiszámítására. Ez pontosabban tükrözi a felhasználó tapasztalatát, mivel a kazetták és nyomtatók teljesítményeinél figyelembe veszi az egyes gyártási variációkat. Eddig a nyomtató gyártók különböző módszereket alkalmaztak a kazetták teljesítményének értékelésére, amely megnehezítette a felhasználók számára a vezető gyártók teljesítmény-mérései közötti pontos összehasonlítást.




A Canon, az Epson, a HP, és a Lexmark kulcsfontosságú szerepet vállaltak a monokróm lézernyomtatók toner-teljesítményének meghatározására szolgáló ipari ISO szabvány kifejlesztésében. Az iparág vezető vállalatai bíznak a szabványok által támasztott szigorú követelményekben és az egységességben, az ISO pártatlanságában és világszerte történő alkalmazhatóságában. Egyúttal reményüket fejezik ki, hogy a szabvány kifejlesztéséből nemcsak az egyes felhasználók profitálhatnak, hanem az egész nyomtató iparág. Az új szabvány az OEM (eredeti termékbe beágyazott), az utángyártott és az újratöltött festékpatronok esetében is alkalmazható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.