Hirdetés

Új kereső-technológia a Microsofttól



|

Hirdetés

Az új keresőmotor a cég MSN weboldalán fog életbe lépni.

A szoftveróriás tisztán jelezte, hogy meg akarja hódítani a jövedelmező kereső-motor piacot - időnként egy web- és desktop-keresési előzetes bemutatóval ébren tartva az ipari szakértők figyelmét. Júniusban a Microsoft felújította az MSN kereső-oldalát, és bemutatta új technológiáinak prototípusait a sandbox.msn.com tesztoldalon. Ezalatt a cég vezetői kinyilvánították azon szándékukat, miszerint össze akarják mérni erejüket a Google keresőjével. Végül elérkezett a pillanat: a webfelhasználók kipróbálhatják a Microsoft legújabb fejlesztéseit a keresők terén. Bár szerdán még nem álltak rendelkezésére részletek az új kereső-motorral kapcsolatban, Danny Sullivan, a SearchEngineWatch.com szerkesztője elkezdett játszadozni az új kereső béta-változataival. "Abból ítélve, amit a Sandbox-on láttam, a technológia még mindig nem mutat semmi figyelemreméltót." - mondta.

Sullivan elismerte, hogy az általa tesztelt béta-programok még nem rendelkeznek az összes részlettel, amelyek a kész kiadásban várhatóan szerepelni fognak, azonban megjegyezte, hogy néhány teszt-keresés során az eredmények között nem szerepelt néhány olyan mérvadó weboldal, amelyek feltüntetését az ember joggal várná el egy kereső-motortól. "Eddig a Microsoft fejlesztői nem igazán jeleskedtek a keresés optimalizálásában." Ez pedig nagy problémát jelenthet, főként ha a szoftveróriás meg szeretné előzni a Google-t és a Yahoo-t. Sullivan szerint, ha valaki ki akar tűnni egy új keresőmotorral, akkor annak hihetetlenül releváns találatokat kell generálnia, lehetőleg egy új megközelítésben a felhasználó elé tárva a végeredményt, például különböző adatbázisok kombinált megcsapolásával egyes kereséseknél. Emellett pedig egy sor új jól használható funkcióra is szükség lenne a felhasználók csalogatásához. "Ezen a területen "sok kicsi sokra megy" alapon előbb lehetne győzelmet aratni, mint egy "nagyágyú" elsütésével." Bármilyen megközelítést is válasszon végül a Microsoft, úgy tűnik, eldöntötte hogy betör a keresőpiac élére. Az MSN Search máris a harmadik a piacon, így a cég egy erős felhasználói bázisra építhet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.