Hirdetés

Elegáns köntösbe bújt a Google+



|

Az egyre facebookosabb szolgáltatás már automatikusan is retusálhatja a fotókat.

Hirdetés

Csupán egy évvel a legutóbbi komoly dizájnfrissítés után a keresőcég tegnap éjszaka világszerte élesítette a Google+ legújabb verzióját. A közösségi szolgáltatásba bejelentkezve a változások nagyja első pillantásra is nyilvánvaló: a baloldali menüpontos hasáb alapértelmezetten rejtetté vált, a hírfolyam a Facebookhoz hasonlóan kártyás felépítésű lett (opcionálisan visszaállítható a régi nézet), a jobboldali hasábból pedig a szintén frissen bejelentett Hangouts szolgáltatás érhető el.


Az eddiginél jelentősen elegánsabb, jobb helykihasználású kinézet mellett újdonság, hogy a rendszer már automatikusan hozzáadhat címkéket (hashtageket) a bejegyzéseinkhez, továbbá fotók feltöltése esetén a Google+ képelemző modulja magától végrehajthat színkorrekciókat a képeken. Ennél is érdekesebb, hogy konkrétan fotóretusálásra is képes a szoftver, például eltüntetheti a pattanásokat a profilképekről. Az automata korrekció természetesen kikapcsolható.


Ezzel nem ért véget a fotós funkciók tárháza, ugyanis a nem túl beszédes nevű „Auto Awesome” funkció például nagyon rövid idő alatt elkészített képsorozatokat képes animált GIF-ekké összefűzni. Jó hír lehet, hogy a megoldás csoportos feltöltés esetén képes elrejteni a duplikátumokat, vagy a technikailag nyilvánvalóan rosszul sikerült képeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.