Hirdetés

Új Linux-témájú pénzügyi oldal



|

Hirdetés

A Hewlett-Packard (HP), a Novell ás a Red Hat összefogtak, hogy létrehozzanak egy új Linux-témájú pénzügyi oldalt - a www.linux-versiba.de webcímen - amely áprilisban kezdené meg hivatalos működését. Az oldalt a mannheim-i egyetem Német Információ-technológiai Intézete fogja gondozni.

A VersiBa egy olyan központi platform, ahol a bankok és biztosítási cégek részletes információkhoz juthatnak a Linux operációs rendszerrel, és az azon futó alkalmazásokkal - beleértve azokat is, amelyeket kifejezetten a pénzügyi szektor számára fejlesztettek ki -, továbbá a Linux-alapú irodai és kommunikációs szoftverekkel kapcsolatban." - mondta Marina Walser, a Novell németországi ágának marketing-igazgatója.

A portál a különböző - leginkább HP - hardver-eszközökről is nyújt majd információkat, amelyek a Linux operációs rendszert futtatják. Walser szerint a kérdések feltevésére is lehetőséget adó honlap kizárólag információs platformként szolgál. Azoknak a pénzügyi intézeteknek, akik döntöttek a Linux implementálásáról, közvetlenül a termékek szolgáltatóival kell szerződést kötniük.

"A három VersiBA három kezdeményezője együttműködnek annak érdekében, hogy a Linux-ról olvasható információmennyiség könnyen és gyorsan legyen elérhető az érdeklődő felek számára, és hogy választ tudjon adni a kérdésekre" - mondta Walser. A portál a kedvezményes Linux-vásárlási akciókról is tájékoztatja majd a felhasználókat; néhány szolgáltató ugyanis speciális árkonstrukciók felkínálását fontolgatja a pénzintézetek számára. A HP és a Novell például máris kínálnak különböző kedvezményeket a német közösségi szektor szervezetei számára.

A Novell a múlt hónapban 60 százalékos árengedményt kezdett felkínálni minden termékére, az 500 számítógép-felhasználót túl nem lépő állami hivatalok számára. Ez az ajánlat október 15-ig érvényes. A múlt évben a Novell és a HP szövetkeztek annak érdekében, hogy Linux-alapú termékekkel vegyék célba az ország hatalmas közösségi-szektorát, és hogy közösen fejlesszenek ki új alkalmazásokat. A Novell-t hasonló szálak fűzik az IBM-hez is: a két vállalat vonzó áron kínál Linux-alapú IT-alkalmazásokat egy 2002-ben kötött megállapodás keretében.

A Novell ebben a hónapban két új központot nyit meg Nürnberg-ben, hogy segítse a szervezetek Linux-ra való átállását: A "Porting & Migration Center"-t és az "Executive Briefing Center"-t. Számos európai pénzintézet áll át Linux-ra, hogy pénzt takarítson meg, és növelje alkalmazásainak biztonságát. Az egyik legutóbbi jelentkező az olasz PBU Banca volt, amely a Red Hat-tal kötött szerződése alapján minden egyes munkaállomását és szerverét átállítja Linux-ra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.