Hirdetés

Új Logitech játékvezérlők



|

Hirdetés

A tavaszi CeBIT egyik legnagyobb meglepetése számunkra az volt, hogy a legnagyobb európai PC-s seregszemlén a Logitech egyetlen új PC-s eszközt sem mutatott be, ellenben előrukkolt több konzolos újdonsággal is. Nyilvánvaló: a piacon a konzolos játékprogramok dominálnak, a PC-n futó játékok aránya nagyjából egyharmada a PlayStation 2-re, és fele az XBOX-ra írt programokénak. A nemrégiben megrendezett amerikai seregszemlén, az Electronic Entertainment Expón, a cég hét új játékvezérlője közül azonban három már PC-hez készült.

A Dual Action Pad nevű gamepad nagypapája a Sony konzolok vezérlője lehetett, a rokonság annyira szembeötlő. Az Európában még a nyáron forgalomba kerülő vezérlő két apró, a hüvelykujjakhoz szánt analóg botkormánya a PC-n is meghonosítja a konzolos játékélményt.

Az Extreme 3D Pro, illetve az Attack 3 már hagyományos értelemben vett botkormányok, bár a kinézetük véletlenül sem mindennapos. A repülőszimulátorok rajongói az előbbit fogják kedvelni beépített gázkarja és az igazi vadászgépek botjairól átvett, „Hat-Switch” névre hallgató kezelőszerve miatt. Az utóbbi sokkal inkább általános célú botkormány, melynek számos szabadon programozható gombja segíti a játékosokat.

A Logitech új játékvezérlőinek megjelenése reményeink szerint azt jelzi, hogy a PC-t, mint „játékszert”, közel sem fenyegeti a kipusztulás veszélye.



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.