Hirdetés

Új lopós féreg terjed: Mimail.C



|

Hirdetés

A Mimail.C az augusztusban megjelent W32.Mimail féreg variánsa. Az vírusvédő cégek, így a Symantec, az F-Secure és a NAI, egyöntetűen „közepes” kockázatúnak minősítik, a terjedés gyorsasága és a megfertőzött gépel száma alapján. A pénteken felfedezett variáns e-mailben érkezik, és fotókat kínál tárgysorában, melléklete egy ZIP archívum fájl. Ha a gondatlan felhasználó megnyitja a benne lévő „photos.jpg.exe” állományt, a féreg begyűjti a felhasználó e-mail címeit, és odaküldi magát tovább, de információkat is begyűjt a megnyitott alkalmazásokból, melyeket bizonyos meghatározott e-mail címekre továbbít. A féreg ugyanakkor megkísérel szolgáltatásmegtagadó (DoS) támadást indítani a darkprofits.com és a darkprofits.net webhelyek ellen - ezek péntek délután nem is voltak elérhetőek. Mindegyik nagy antivírus szoftver frissítése védelmet nyújt a féreg ellen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.