Hirdetés

Új mobiltelefon-processzor szabvány készül



|

Hirdetés

Az egymilliárdnál is több tranzisztorból álló lapka 2008-ban jelenhet meg.

Azok a készülékek, melyekben A8-as "agy" dolgozik, már hangüzenetekkel vezérelhetővé teszik a készülékeket, akár a felhasználó személyétől függetlenül is. Képesek lesznek nagyfelbontású videókat lejátszani, vagy komolyabb 3D-s alkalmazásokat is futtatni.


Az Arm jelenleg három fajta processzort szállít: Az Arm 7 az alapkiépítésű tömegmobilokban lakik, az Arm 9 a középkategóriás, míg az Arm 11 a csúcsközeli multimédiás telefonok alapköve. Az új A8 még a mai nonpluszultrát, az Arm 11-et is jelentősen maga mögé utasítja: a jelenlegi csúcstartó 300 DMip-es (másodpercenkénti 300 millió művelet) teljesítményére 1000 DMip-pel válaszol.

A tervezési fázisnak már vége, de a fejlesztők szerint körülbelül három év mindenképpen szükséges a piaci bevezetésig.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.