Hirdetés

Új mobilvédelmi megoldások az F-Secure-tól



|

Hirdetés

A Symbian Series 80 platformot használó telefonokra pedig kifejlesztették az F-Secure Mobile Security megoldást, amely a vírusvédelmi funkciók mellett tűzfalat is tartalmaz.

"A mobil eszközök a személyi számítógépekkel összehasonlítva még mindig biztonságosnak számítanak, és azt szeretnénk, hogy ez így is maradjon, ezért már most felkészülünk a lehetséges veszélyekre" - nyilatkozta Antti Vihavainen, az F-Secure Corporation mobilbiztonsági szolgáltatásokért felelős alelnöke. "Az integrált tűzfal bevezetése a következő logikus lépés a mobil eszközök tartalombiztonságában. A csupán vírusvédelemre képes megoldások ugyanis nem nyújtanak megfelelő biztonságot olyan eszközök esetében, amelyek nyilvános hálózatokhoz tudnak kapcsolódni. Ahogy notebookot sem használnánk internetezésre megfelelő tűzfal nélkül, ugyanígy nem érdemes kockáztatnunk az új generációs mobil eszközökkel, amelyek sok szempontból olyanok, mint a hordozható személyi számítógépek" - tette hozzá Antti Vihavainen.

Az F-Secure Mobile Security megoldás vírusvédelmi és tűzfal képességei biztonságossá teszik a mobil eszközök használatát. A tűzfal különösen az olyan eszközök esetében hasznos, mint például a Nokia Communicator készülékek, amelyek WLAN hálózaton vagy más nyilvános hálózaton keresztül kapcsolódnak az internethez. Az eszközökre telepített védelem számos támadási forma ellen óv - legyen az behatolási kísérlet vagy a sebezhetőségek rosszindulatú kihasználása. Az F-Secure Mobile Security jelenleg a Nokia Communicator 9500 és 9300 eszközökhöz érhető el.

"Évek óta piacvezetők vagyunk a mobil megoldások területén. Számunkra természetes, hogy minden elterjedtebb mobil operációs rendszert támogassunk, így a Microsoft Windows Mobile platformot is. Bár a mobil rosszindulatú kódokkal kapcsolatban még nem kritikus a helyzet, a tapasztalat azt mutatja, hogy a vírusírók idővel minden népszerű és széles körben elterjedt operációs rendszert megtámadnak" - mondta el Antti Vihavainen.

Az F-Secure Mobil Anti-Virus program eddig is elérhető volt a legtöbb Symbian Series 60, Symbian Series 80 és Symbian Series 90 operációs rendszert használó eszközökre, a legújabb fejlesztésekkel viszont a megoldás a Nokia N70, N90, valamint a Panasonic X700 és X800 intelligens telefonokat is támogatja.

Az F-Secure Mobile Anti-Virus a legátfogóbb megoldás az intelligens telefonok kártékonytartalom - például kéretlen üzenetek és hibásan működő alkalmazások - elleni védelméhez. Az F-Secure Mobile Anti-Virus mobil eszközökön futó valósidejű védelmet és automatikus vírusvédelmi frissítéseket kínál. A fertőzések elkerülése érdekében a program minden fájlt feltartóztat, és automatikusan ellenőrzi az összes elmentett, másolt, letöltött, szinkronizált vagy másképp módosított fájlt. A szoftver automatikusan ellenőrzi a memóriakártyákon található fájlokat, és amint fertőzött fájlra bukkan, azt - a rendszeren tárolt többi adat védelme érdekében - azonnal karanténba zárja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.