Hirdetés

Új Netsky variáns a fájlcserélők ellen



|

Hirdetés

A vírus írója vagy írói közlik azt is, hogy véget akarnak vetni a hackerkedésnek és az illegális fájlcserének.

A Netsky.Q immár a 17. variánsa az interneten februárban megjelent féregvírusnak, amely ezútta egy PIF vagy ZIP fájl mellékletben található, de megpróbál egy régi Microsoft biztonsági rést is kihasználni, amely automatikusan elindítja a mellékletet, amikor az e-mail szövegét a címzett még csak olvassa - figyelmeztet a finn F-Secure.

A Netsky.Q visszaküldött e-mail hibaüzenetnek álcázza magát, így tárgysorában a „Delivery Error”, „Error” vagy „Server Error” szöveg található. A korábbi variánsokhoz hasonlóan a vírus a legkülönbözőbb fájltípusokból e-mail címeket keres, melyekre programja szerint március 31 és április 26 között heti rendszerességgel továbbküldi magát. A megfertőzött gépeknek ezen kívül április 5-én és 12-én DoS támadásban kell részt venniük a kazaa.com, az edonkey2000.com és a cracks.am webhely ellen.

A féreg kódjába ágyazott üzenetben a szerzők elmondják, hogy egy orosz jó szándékú hacker csoport, a „SkyNet Antivirus Team” tagjai, akiknek nincs „bűnözői inspirációjuk”.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.