Hirdetés

Új Power Mac modell folyadékhűtéssel



|

Hirdetés

Közéjük tartozik egy olyan modell, melynek processzorait folyadékkal hűtik.

Az egyik új Power Mac G5 rendszer az Apple első Power Mac gépe, amely az IBM új 90 nanométeres PowerPC 970FX lapkájára épül, amely 2,5 GHz-en fut, és 1.25 GHz-es sínsebességet használ. Összesen három 2-processzoros konfiguráció kapható az Apple webhelyén vagy a cég áruházaiban. A másik két konfiguráció régebbi PowerPC processzorokat használ. A csúcskategóriás 2.5 GHz-es Power Mac folyadékhűtéssel vezeti el a hőt a processzorról.

Az új 970FX processzor sokkal kisebb, mint 130 nanométeres elődje, ami azt jelenti, hogy a CPU-ról származó hő koncentráltabb. Az új lapka durván ugyanannyi energiát használ, mint a régebbi lapka, ezért kifinomultabb rendszerre van szükség a keletkező hő elvezetéséhez. Az Apple zárt folyadékhűtési rendszere propilénglikol vizes oldatát használja, amely karbantartást nem igényel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.