Hirdetés

Új repülőgépes mobiltelefon technológiák



|

Hirdetés

Az amerikai AirCell kifejlesztett egy repülőgépes kommunikációs rendszert, amely lehetővé teszi, hogy az utasok használhassák saját készülékeiket a levegőben is. A cég a múlt héten szabadalmat kapott a technológiára, melyet jövő év elején már működés közben is szeretnének bemutatni. Európában egy konzorcium foglalkozik egy rendszer kifejlesztésével, amely összekapcsolja a repülőgépen használt mobiltelefonokat és más hordozható eszközöket három vezetéknélküli technológia segítségével. A WirelessCabin konzorcium, melynek munkáját a német légi és űrkutatási központ, a DLR irányítja és részben uniós pénzekből finanszírozzák, olyan tagokkal büszkélkedhet, mint az Airbus, az Ericsson Telecomunicazioni, az Inmarsat, a Siemens Astria és a bradforfi egyetem.

Az AirCell rendszere kiküszöböli az interferenciát a földi mobiltelefon hálózatokkal (ugyanis saját hálózattal rendelkezik), valamint a repülőgép kommunikációs és navigációs rendszerével, ami miatt az USA szövetségi légügyi igazgatósága szigorúan tiltja a mobiltelefonok használatát repülés közben. A WirelessCabin ezzel szemben egy olyan kommunikációs rendszert fejleszt Collectively Mobile Heterogeneous Network néven, amely a mobiltelefon és a vezetéknélküli IP szolgáltatások mellett használja a 3G, a WLAN és a Bluetooth technológiát is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.