Hirdetés

Új színes, mobiltelefonokba való LCD-kijelző gyártására készül a Sharp



|

Hirdetés

Az STN (super twisted nematic) technológiával működő képernyő 65536 szín megjelenítésére képes, ami valódi áttörést jelent, hiszen a mobiltelefonokat eddig szinte kizárólag 256 színes kijelzőkkel látták el. Az új típusú részegység gyártását egy frissen fejlesztett LCD-meghajtó chip tette lehetővé. Ez szavatol a kép másodpercenkénti 15-szöri frissítéséért, ami jelentős előny a jelenlegi telefonok másodpercenkénti hármas, legfeljebb ötös frissítési rátájával szemben. Az egyetlen piacon lévő, szintén a Sharp által gyártott modell, amely 65536 szint mutat, a sokkal drágább TFT (thin film transistor) technológiával készül. Az STN mobiltelefon lényegesen olcsóbb lesz, ráadásul a kisebb energiafelhasználás miatt tovább fogja bírni a szolgálatot is. [IDG.net]

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.