Hirdetés

Új szoftverek a sérülékenységek ellen



|

Hirdetés

Az iDefense legújabb alkalmazásai segítségével az eddigieknél egyszerűbben és gyorsabban fedezhetők fel a különböző fájlokban lévő sérülékenységek. A szoftverek elsősorban a támadók által leggyakrabban alkalmazott biztonsági rések felderítésére alkalmasak. Így például kimutatják a JPG és a GIF képállományokban megbúvó olyan sérülékenységeket is, amelyek már a képek egyszerű megtekintésekor is komolyabb biztonsági problémákat okozhatnak.

A Windows és a Linux operációs rendszerekhez is letölthető új szoftverek a megvizsgálandó fájlokat bitről bitre leellenőrzik, majd megnyitják azokat a megfelelő alkalmazásban. Ha eközben rendellenességet észlelnek, akkor hibaüzenetet küldenek.

Michael Sutton, az IDefense egyik vezetője elmondta, hogy az új alkalmazások feladata nem az, hogy egy gombnyomás után kiírják, hogy az adott fájl milyen sebezhetőséget tartalmaz. A szoftverek a vizsgált állományokban lévő hibákat figyelik, és olyan adatokat jelenítenek meg, amelyek a szakemberek számára nyújtanak segítséget a sérülékenységek megtalálásában, és vizsgálatában.

Az IDefense Windows kompatibilis szoftvere FileFuzz, míg a Linux operációs rendszereket támogató változatok SpikeFile illetve NotSpikeFile néven tölthetők le a cég weboldaláról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.