Hirdetés

Új technológiával készül a Google a kalózok ellen



|

A YouTube-ot próbálja megtiszítani az óriáscég a kalóztartalmaktól.

Hirdetés

Múlt pénteken egy szerzői jogok megsértésével kapcsolatos ügy bírósági meghallgatásán a Google egyik jogásza elmondta a bírónak, hogy a cég „...igen intenzíven dolgozik egy video-felismerő szoftver kifejlesztésén."

 

A technológia lehetővé teszi majd a szerzői jogok birtokosainak, hogy digitális ujjlenyomattal lássák el termékeiket, ezt észlelve a YouTube pedig automatikusan blokkolni tudja majd a kalóztartalmak feltöltését.

 

A Google és a YouTube szóvivője is elismerte, hogy dolgoznak egy ilyen megoldáson, de nagyon szűkszavúan válaszoltak a média kérdéseire. Annyit lehet biztosan tudni, hogy valóban fejlesztik a technológiát, valamint hogy várhatóan valamikor ősszel állnak elő majd a megoldással, de a feladat bonyolultsága miatt pontos dátumot egyelőre nem tudnak mondani.

 

 

eric_schmidt.jpg
Eric Schmidt, Google CEO
Érdemes visszaemlékezni, hogy áprilisban Eric Schmidt CEO még egész máshogy írta le a fejlesztés alatt álló „Claim Your Content" technológiát. Akkor még azt nyilatkozta, a rendszer nem fogja blokkolni a kalóz-videókat, csak egy „valamennyire automatizált" jelzőrendszerről beszélt, mely megkönnyíti majd a szerzői jogok tulajdonosainak, hogy jelezzék kifogásaikat.
Nem tudni, hogy a Google április óta teljesen újratervezte-e a rendszert, vagy akkor még nem akartak részleteket elárulni az új technológiáról, annyi azonban biztos, hogy amióta tavaly novemberben megvásárolták a YouTube-ot 1,65 milliárd dollárért, nagyon sok pénzt és bosszúságot okoztak a cégnek a jogvédett anyagok.

 

Talán ősszel megváltozik a helyzet.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.