Hirdetés

Új VIA C3-as processzor



|

Hirdetés

A VIA bejelentette a C3 legújabb változatát, amely nem csak órajel-emelkedést kínál - elérve végre az 1 GHz-et -, hanem egy teljesen új magra épül, mely a VIA szokása szerint ismét bibliai kódnevet kapott: Nehemiah. Az új mag CoolStream architektúrája négy extra futószalag-lépcsővel, az SSE utasításkészlet támogatásával, a StepAhead elnevezésű továbbfejlesztett elágazás-előrejelzéssel, a hatékonyabb másodszintű gyorsítótárral (64 KB) és egy teljes sebességű lebegőpontos egységgel szolgál.

A VIA ígérete szerint a CPU irodai alkalmazásokban húsz, 3D alkalmazásokban pedig hetvenhárom (!) százalékos teljesítménytöbbletet ígér elődjéhez képest, míg a maximális fogyasztás ugyanakkor mindössze 10 watt. Újdonság még az integrált PadLock adatvédelmi motor, ami tulajdonképpen egy hardveres véletlenszám-generátor.

Az új generációs, 0,13 mikrométeres technológiával készülő mikroprocesszor már megrendelhető a VIA-tól. Elődeihez hasonlóan változatlanul az Intel Pentium III és Celeron processzorait is fogadó Socket 370 foglalatba illeszkedik.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.