Hirdetés

Újabb botrány az új-zélandi Yahoo-nál



|

A hétvégén 60 ezer e-mail szolgáltatást használó jelszava került letiltásra.

Hirdetés

Pár nappal ezelőtt beszámoltunk róla, hogy Kim Dotcom hazájának rendőrsége a Telecom New Zealand szolgáltatótól nagyrészt át fog pártolni a közeljövőben a Vodafone-hoz. Az operátor számára sajtós szempontból is kellemetlen helyzetet tetézi, hogy a munkatársainak két körben összesen 75 ezer Yahoo Xtra levelezőrendszert használó ügyfél jelszavát kellett letiltaniuk az utóbbi két hétben.


A Marissa Mayer által vezetett Yahoo kissé szokatlan módon van jelen az országban, ugyanis a fentebb említett szolgáltatóval közösen viszik az üzletet: a keresőcég helyi leányvállalata a tartalmakat adja, míg a telekommunikációs szolgáltató az infrastruktúrát biztosítja. Az új-zélandi Yahoo portál a két vállalat közös tulajdonát képezi, a levelező működtetéséért a Telecom New Zealand felel.


Sajnos a mostani malőr részletei nem ismertek, ám egy héttel ezelőtt egy ügyesen kihasznált biztonsági résnek köszönhetően támadók potenciálisan 15 ezer új-zélandi Yahoo fiókhoz férhettek hozzá, a kompromittált fiókok egy részét bizonyíthatóan levélszemét küldésére használták. A mostani 60 ezres letiltás vélhetően ennek az utórezgése, ugyanis a hírek szerint nem szakadt meg a spamáradat, ám ezt sem a Yahoo, sem pedig a Telecom New Zealand nem erősítette meg.


Az érintett felhasználók fiókjukba való első bejelentkezéskor adhatják meg az új jelszavukat, amely lehetőséget adhat a támadóknak arra, hogy az eddig csendben használt fiókok egy részét kedvezőbb lehetőség híján akár véglegesen eltulajdonítsák, ezzel komoly kényelmetlenséget okozva a felhasználóknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.