Hirdetés

Újabb cég hagyta el az ügyfelei érzékeny adatait



|

Egy egészségbiztosítótól eltűnt néhány merevlemez, 1 millió ügyfél adataival együtt.

Hirdetés

Az amerikai Centene egészségbiztosítónak közel 5 millió ügyfele van, azonban a napokban kénytelen volt egy igen érdekes történettel előállni. Elvesztettek hat merevlemezt. 

Hirdetés

Az eltűnt HDD-k 950 000 ügyfél személyes adatait tartalmazták: neveket, címeket, születési dátumokat, azonosítószámokat és egészségügyi adatokat is 2009 és 2015 közöttről. 

A cég azzal nyugtatta az ügyfeleit, hogy pénzügyi vagy fizetési adatok nem szerepeltek az eltűnt merevlemezeken. 

Hogyan tűnhetett el a semmibe hat HDD? A vállalat sem tudja, ezért belső vizsgálatot indított a megtalálásuk miatt. Az érintetteket ingyenes ajánlattal igyekeznek kárpótolni. 

Az amerikai egészségbiztosítók mostanában nem állnak az adatvédelem magaslatán. Tavaly az Anthem és a Premera Blue rendszereit feltörték, és 91 millió ember adatait lopták el a hackerek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.