Hirdetés

Újabb EU-s vizsgálat indulhat a Google ellen



|

Ez történik, mikor a politikusoknak sem tetszik a Youtube új kommentrendszere.

Hirdetés

Amerikai testvérlapunk beszámolója alapján a Google újabb formális adatvédelmi vizsgálatra számíthat, ugyanis 14 EU-s tagország (Norvégia, Svédország, Cseh Köztársaság, Dánia, Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Szlovénia, Ausztria, Belgium, Németország, Litvánia, Hollandia és Lengyelország) adatvédelmi biztosának sem tetszenek a legújabb változtatásai.

Hirdetés


Közös tájékoztatásukban elsőként a napokban bevezetett közösségi ajánlási funkcionalitást említették, amely segítségével a nagykorú felhasználók termékértékelései megjelenhetnek a mások számára megjelenített hirdetésekben. A programba való manuális belépés helyett manuálisan kell kilépni belőle, emellett pedig az sem volt benne a regisztrációkor elfogadott felhasználási feltételekben, hogy a cég szolgáltatásainak jövőbeli használatához a felhasználóknak esetleg meg kell osztaniuk harmadik felekkel a Google+ rendszerben tárolt információikat. Az előzetes vizsgálat alapján a Google úgy tűnik sérti az EU adatvédelmi törvényeit.


Ezen túlmenően az EU adatbiztosai ugyanezért a Youtube új Google+-os kommentrendszerével sincsenek megelégedve. A tájékoztatás szerint nem elég, hogy a felhasználóknak már kötelező felfedniük a kilétüket a hozzászóláshoz, de ajánlások készítéséhez a keresőcég azonosítható formában fel is használhatja a kommentjeiket.


Hírünk írásáig a Google nem reagált a fejleményre.


(Fotó: Official Leweb Photos / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.