Hirdetés

Újabb hiba az Internet Explorerben



|

Hirdetés

Ferris elmondta, hogy a sérülékenységet eddig az Internet Explorer 6 esetében sikerült kimutatni. A hiba a Windows XP Service Pack 2 operációs rendszer esetében is okozhat biztonsági problémákat. A támadók a sebezhetőséget speciálisan szerkesztett weboldalak révén tudják kihasználni.


Ferris az egyik nyilatkozatában elmondta, hogy az Internet Explorer hibájáról már augusztus 14-én értesítette a Microsoftot. A szakember a sérülékenység részleteit biztonsági okok miatt nem hozta nyilvánosságra. A Microsoft képviselője elmondta, hogy Tom Ferris valóban eljuttatta hozzájuk a biztonsági hibáról szóló jelentését, de egyelőre azt még vizsgálják. A cég szerint eddig nem érkezett hír olyan támadásról, amely esetében ezt az új sebezhetőséget használták volna ki a támadók.

Az Internet Explorer több sebezhetősége a mai napig javítatlan. A Secunia biztonsági cég szerint 2003 óta 69 darab Explorer sérülékenységet regisztráltak, és ezeknek több mint az egyharmada még mindig nem került megszüntetésre.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.