Hirdetés

Újabb hibás MS javítóprogram



|

Hirdetés

0 operációs rendszert futtató gépeken.

A július 23-án közzétett MS03-029 számú biztonsági hírlevélhez tartozó ún. „folt” következtében az NT 4.0 rendszer útválasztó és távelérési szolgáltatása (Routing and Remote Access Service - RRAS) nem működik. A javítóprogram eredetileg az operációs rendszer fájlkezelő funkciójának sebezhetőségét volt hívatva megszűntetni. A sebezhetőség miatt az NT 4.0-t futtató gépeket sikerrel le lehet egy DoS támadással bénítani. A javítóprogram installálása után a Microsoft ügyfelei azonnal különféle problémákkal találkoztak. A gép minduntalan hibaüzeneteket adott, és nehézzé vált az érintett rendszerekre történő bejelentkezés is. Az RRAS teszi lehetővé, hogy a távoli felhasználók biztonságosan rácsatlakozzanak az NT 4.0 rendszerekre betárcsázásos vagy szélessávú internetkapcsolaton keresztül.

A Microsoft kezdetben hallgatott, majd kedden felfrissítette biztonsági hírlevelét, amelyben elismerte a javítóprogram hibáját, s jelezte, hogy hamarosan kiküszöbölik a problémát. Bár nem mulasztotta el hangoztatni azt sem, hogy a program hatásos védelmet nyújt DoS támadások ellen. Nem először fordul elő, hogy a Microsoft hibás javítóprogramot tesz közzé. Áprilisban az XP biztonsági rését megszüntető program installálása után a felhasználók a rendszer jelentős lelassulását tapasztalták, ezért a javítóprogramot is javítani kellett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.