Hirdetés

Újabb letartóztatás Blaster ügyben



|

Hirdetés

Washington állam nyugati kerületének ügyészi hivatala a gyanúsított ellen, akinek személyazonosságát és őrizetbe vételének körülményeit nem hozták nyilvánosságra, „védett számítógépek szándékos megrongálása és rongálásukra tett kísérlete” miatt emelt vádat. A gyanúsítottnak állítólag része volt a Blaster „RPCSDBOT” variánsa kibocsátásában. Az ügyet a Washington (állami) kiberbiztonsági akciócsoport vizsgálja, amely a szövetségi bűnüldöző szervek (FBI, titkosszolgálat) helyi részlegeit foglalja magában. Az RPCSDBOT variáns két nappal a Blaster augusztus 11-i megjelenése után bukkant fel, és nemcsak a Microsoft webhelye ellen kísérelt meg támadást, hanem SDBOT néven hátsó ajtót telepített, amely a támadónak teljes ellenőrzést adott az áldozat gépe felett.




Ez már a második letartóztatás az USA-ban a Blaster kapcsán. Négy hete a 18 éves Jeffrey Lee Parsonst tartóztatták le a Blaster B variánsának írása miatt. A harmadik letartóztatásra pedig Romániában került sor, ott egy egyetemistát vádolnak az F variáns közzétételéért, akire akár 10 év büntetés is várhat.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.