Hirdetés

Újabb LulzSec és Anonymus tagokat gyűjtöttek be a hatóságok



|

Úgy tűnik, hogy egyre többen kerülnek hűvösre a két hacker banda tagjai közül.

Hirdetés

Eddig is több embert letartóztattak az illetékes hatóságok, de most kifejezetten felgyorsult az "ügymenet". Az FBI Arizónában csapott le a 23 éves Cody Andrew Kretsingerre, aki a csapaton belül Recursion névvel működött, legalábbis akkor, amikor a Sony-t támadta meg a brigád. A múlt hónapban öt másik, 16 és 26 év közötti személyt is elfogtak, melyet a Sabu fedőnevű (még szabadlábon lévő) illető is megerősített. Így tehát jelenleg már csak ketten vannak szabadon, az imént említett Sabu mellett Avunit az, akit még nem kaptak el, de Topiary, Kayla, Recursion, Tflow, Pwnsauce és Palladium már a rendőrség vendégszeretetét élvezik.

Mivel a Lulzsec az Anonymus oldalhajtása, így természetes, hogy ez utóbbihoz tartozó személyek közül is egyre többen kerültek letartóztatásra. Mointain View-ban (Kalifornia), a negyvenhét éves Cristopher Doyon és Joshua Covelli (26, Fairborn-Ohio) szintén nem kerülte el sorsát, és lecsaptak rájuk az egyenruhások, mivel a gyanú szerint ők is benne voltak egy 2010-ben elkövetett támadásban, melyet az Anonymus egyik alszervezete, a People's Liberation Front követett el. Úgy tűnik azonban, hogy az Anonymus nem akar harc nélkül elmúlni, és meghirdették a Day of Vengeance-t, melynek során meg kívánják támadni a Wall Street-et, és New York város rendőri hivatalát. Ami azonban mindebből egyértelmű, hogy az internet sem ad tökéletes álcát, és a zömében fiatal elkövetők számára igen komolyra fordult a dolog.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.