Hirdetés

Újabb rekord negyedévet zárt a Symantec



|

Hirdetés

A Symantec forgalma 186 millió dollárral, vagyis 48 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, a 131 millió dolláros nyereség pedig több mint kétszerese a 2004 első negyedévében elkönyvelt 59 milliónak. A cég pénzügyi vezérigazgató-helyettese, Greg Myers szerint a rekorderedmény részben az olyan súlyos fenyegetések megjelenésének volt köszönhető, mint a májusban felbukkant Sasser féreg.

Az erős első negyedéves teljesítmény arra sarkallta a céget, hogy 70 millió dollárral megemelje egész éves forgalmi előrejelzését. A cég bevételének 52 százalékát a fogyasztói szegmens biztosította, míg a vállalati vásárlások adták a fennmaradó 48 százalékot. Mindkét területen erős volt a kereslet, de a fogyasztók igényét a cég biztonsági szoftvere iránt megdobta a Sasser felbukkanása, így a szegmens forgalma 79 százalékkal nőtt, míg a vállalati értékesítés 29 százalékkal nőtt.

A vírusok és férgek mellett a külpiac is segített javítani a cég teljesítményét. A külkereskedelmi bevételek 51 százalékkal nőttek, és a cég bevételének 52 százalékát adták. A cég forgalma jelentős mértékben növekedett Ázsiában (62 százalék), az EMEA (Europe, Middle-East and Africa) térségben (49 százalék) és az amerikai kontinensen (43 százalék).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.