Hirdetés

Újabb rés a Windows XP-n



|

Hirdetés

A Malware.com ’http-equiv’ név alatt működő hibavadásza, aki már korábban is több kritikus rést talált a Microsoft szoftverein, most arról tájékoztatott, hogy az új rés „szerény mértékben kritikus”. A probléma abban áll, hogy „lehetséges létrehozni egy ártó szándékú mappát, amely scrip kódot és futtatható exe fájlt is tartalmaz. Ezt kihasználva rá lehet venni az Explorert, hogy automatikusan lefuttassa a kódot a felhasználó rendszerén, ha rá lehet venni, hogy megnyissa a mappát”, így a magyarázat.

Mivel a Microsoft néhány hétig nemigen tesz közzé javítóprogramot, a dolog egy darabig még járható a támadók számára. A megoldás az, hogy ne nyissunk ki szokatlan mappát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.