Hirdetés

Újabb részletek az Internet Explorer 7-ről



|

Hirdetés

Egy hónapja Bill Gates, a Microsoft igazgatótanácsának elnöke bejelentette, hogy az Internet Explorer 7.0 még a Windows Longhorn előtt megjelenik és a legfontosabb újdonságok és előrelépések a biztonság területén várhatóak.

A kiszivárgott információk szerint az IE7 ebből a szempontból a felhasználó számára jobbára láthatatlan, mégis fontos fejlesztéseken esik át. A pletykák szerint az IE7 valamilyen módon integrálva lesz a kémprogramok elhárítására szolgáló Microsoft AntiSpyware alkalmazással is.

A Microsoft szerint az IE7 legfontosabb célja a biztonság növelése. Ennek érdekében a böngésző védelmet nyújt az adathalászati (phising) támadások ellen is, többek között egy feketelista bevezetésével. A böngésző blokkolná a hozzáférést olyan oldalakhoz, amelyeket adathalászok üzemeltetnek azzal a céllal, hogy a felhasználóktól személyes adatokat lopjanak.




A hivatalosan meg nem erősített pletykák szerint az IE7 számos további újdonságot hoz, azonban ezeket a versenytárs böngészők már régóta tartalmazzák, például a füleket (tabs), vagy a beépített RSS-olvasót. Az új Internet Explorer emellett támogatni fogja az ékezetes domaineket, és az átlátszó PNG képeket is. A vállalat partnereitől származó információk szerint az IE7-ből a korábbinál kényelmesebben lehet majd weboldalakat kinyomtatni, azonban erről részletek nem kerültek nyilvánosságra.

Amit a webfejlesztő közösség különösen feszülten vár, az az, hogy a böngésző vajon teljes körűen támogatni fogja-e a CSS 2.0 szabványt. A Microsoft évek óta adós ezzel és jelenleg úgy tűnik, továbbra sem törleszt, ugyanis az IE7 valószínűleg csak részben lesz kompatibilis a CSS 2.0 specifikációval, legalábbis ezt állítják a vállalat partnerei, akik közelről figyelhetik a szoftver fejlődését.

Az Internet Explorer 7-tel foglalkozó hivatalos blog, és egyre több nem hivatalos információ alapján is lassan biztosan állítható, hogy a Microsoft új böngészője csak Windows XP és Windows Server 2003 operációs rendszereken lesz futtatható. Ez a hír némileg aggasztó lehet azon vállalatok számára, ahol még nagy számban vannak Windows 2000-et futtató munkaállomások. A redmondiak szűkszavúan csak annyit közöltek, hogy egyelőre nem terveznek bejelentést a Windows 2000-rel kapcsolatban.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.