Hirdetés

Újabb sikeres akció magyar kalózok ellen



|

Hirdetés

A BIX statisztikából kitűnik, hogy az akciót követően az adatkicserélő központon átmenő adatmennyiség nem növekedett a szokásos magasságba, és a sávszélesség egész nap mintegy 2 Gb/sec-mal az addig szokásos átlag alatt maradt, vagyis látható, hogy a szerverek igen nagy forgalmat bonyolítottak.

Jól értesültek tudni vélik, hogy a rendőrség legalább összesen hét kalózszervert foglalt le, ahonnan korábban - csekken feladott havi előfizetési díj ellenében - felhasználói programok, játékok és filmek voltak letölthetők. A hatóságok névtelen feljelentés nyomán bukkantak a hálózat nyomára.

Szerkesztőségünk úgy tudja, a hatóságok egy hazai viszonylatban jelentősnek számító kalózszerver-hálózatot csíptek fülön, a több internetszolgáltatónál szétszórt gépeken összesen mintegy 7 terabájtnyi jogvédett anyagot tároltak. A rendőrségi szakértők állítólag jelenleg is vizsgálják a lefoglalt rendszereken tárolt adatokat, az üggyel kapcsolatos hivatalos tájékoztatás csak a jövő hét elején várható. Információink szerint a szerverekben összesen ötven darab Serial-ATA és SCSI merevlemezen bújtak meg a filmek, zenék, tévésorozatok, játékok.

Az eltelt évben látványosan megnőtt a hazai kalózszerverek elleni sikeres akciók száma. Tavaly november végén nyolc nagy ftp-szervert foglaltak le a hatóságok, idén március végén pedig a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai leplezték le az egyik legismertebb fájlcserélő rendszer, a DC++ egyik hazai hubját, amelynek száz fő feletti felhasználói tábora több terabájtnyi illegális tartalmat osztott meg egymással. Ezt megelőzően a budapesti rendőrség akciója nyomán megbénult Magyarország egyik legnagyobb hubja, a Mátrix.

"Ma már az internet, és elsősorban a fájlcserélő rendszerek jelentik a filmkalózkodás gócpontjait" - mondta korábban Kálmán András, az ASVA igazgatója. "Talán a rendőrség folyamatos jelenlétével végre tudatosul az emberekben, főként a fájlcsere programokat használókban, hogy az illegális filmletöltés- és másolás bűncselekmény, melynek jogi következményei vannak." A kalózokra akár 3 éves börtönbüntetést is kiszabhat a bíróság.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.