Hirdetés

Újabb topmenedzser hagyta ott a Microsoftot



|

Antoine Leblond a Windows Store és a cloud szolgáltatások fejlesztésén dolgozott. 25 évet töltött a vállalatnál.

Hirdetés

Folytatódik a Microsoft vezetőinek elvándorlása. Fél évvel azután, hogy Steven Sinofsky, a Windows divízió korábbi vezetője nem sokkal a Windows 8 bemutatását követően otthagyta a céget, Steve Ballmer komoly átszervezésbe kezdett. Sinofsky helyét tavaly Terry Myerson vette át, három korábbi vezető pedig további feladat híján a partvonalra került.

Hirdetés

Kettejük, Jon DeVaan és Grant George már kilépett a Microsofttól, harmadik társuk, Antoine Leblond pedig ezen a héten távozik. A Recode riportja szerint Leblond, aki 25 éven keresztül dolgozott a cégnél, már kedden, néhány nappal a Build előtt búcsút mondhat Redmondnak; a szakember évek óta fontos szerepet játszott a fejlesztői konferencia megszervezésében és lerbonyolításában.

Leblond közel 20 évig dolgozott a Microsoft Office fejlesztésén. Sinofskyval egy időben ment át a Windows üzletághoz, ahol részt vett a Windows Store és a Windows 8-hoz kapcsolódó felhőszolgáltatások felépítésében. „Közel 25 év után úgy döntöttem, itt az ideje, hogy megnézzem, mit kínál a Microsofton kívüli világ – írta munkatársainak küldött e-mailjében. – Szomorúan hagylak el titeket, ugyanakkor nagyon izgatottan várom mindazt, ami ezután következik.”

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.