Hirdetés

Újból bűnözők élnek vissza a BitCoinnal



|

Skype-on keresztül épül a legújabb bányászásra használt botnet.

Hirdetés

Az elmúlt hét BitCoinnal kapcsolatos sajnálatos eseményei után ezúttal sem tudunk jó hírrel szolgálni a digitális fizetőeszköz kapcsán, ugyanis bűnözők újabb piszkos módszerrel próbálnak hasznot húzni a rendszerből.


A Kaspersky Labs beszámolója szerint a vállalat kutatói nemrég felfedeztek egy Skype-on terjedő új kártevőt, amely a megfertőzött számítógépeket egy botnetbe szervezi, hogy azok számítási kapacitását kihasználva nagy mennyiségű BitCoint „bányásszanak”. Ez a terhelésmegosztási módszer egyébként megszokott a legális bányászok körében is, önkéntesen bárki csatlakozhat számítási felhőkhöz, ám ekkor a feladatok megoldása után a résztvevők osztoznak a profitban.


A „Trojan.Win32.Jorik.IRCbot.xkt” névre keresztelt szoftver egyébként nem túlságosan kifinomult, hiszen a feladatra jóval alkalmasabb GPU helyett szimplán a processzorral számoltatja a BitCoinok létrehozásához szükséges matematikai feladványokat, amely miatt feltűnően lelassulhatnak a fertőzött számítógépek - bár ez a megoldás jobb kompatibilitással kecsegtet, így nem feltétlenül kontraproduktív.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.