Hirdetés

Újból nyereséges a Sega



|

Hirdetés

A március 31-én lezárult pénzügyi év nettó nyeresége 3,1 milliárd jen (25,9 millió dollár) volt, szemben a tavalyi 17,9 milliárd jenes veszteséggel. Az egy részvényre átszámított nyereség 19,7 jen volt, míg egy éve 119,1 jen volt a veszteség. A forgalom azonban 206,3 milliárd jenről 197,2 milliárdra esett vissza, míg az üzemi eredmény 14,2 milliárdról 9,2 milliárdra. A cég játékgép üzletága mind a gépeladások, mind a játéktermek működtetése terén erősítette a Sega eredményeit, az ipar e szegmensében a Sega továbbra is piacvezető. A játéktermi gépek eladásából származó bevétel a tavalyi 52,7 milliárd jenről 61,3 milliárdra nőtt, a játéktermekből származó bevétel 68,5 milliárd jenről 69,3 milliárd jenre nőtt. A fogyasztói üzletág eredményei „jelentősen elmaradtak a kezdetben kitűzött céltól”, jelentette a Sega. A forgalom 85,1 milliárd jenről 66,5 milliárdra esett vissza. Ez volt az első teljes pénzügyi év, amikor a cég több platformhoz is kínált szoftvereket, de nem tudott lépést tartani versenytársaival. A Segát A Microsoft, az Electronic Arts és a Sammy is meg akarta venni - legtovább a Sammy jutott, de május elején a megegyezés kútba esett, mert a Sega, előzetes eredményei birtokában, magasabb árat kért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.