Hirdetés

Újjáéled a Demonoid torrentoldal?



|

A hónapok óta elérhetetlen tracker-kiszolgáló ismét életre kelt, méghozzá Malajziából. Úgy tűnik, hogy a Demonoidot is - mint a Pirate Bay-t - gazdái külföldre menekítik.

Hirdetés

Sem hazánkban, sem külföldön nem egyszerű a torrentoldalakat bezáratnia a hatóságoknak. Mindannyian emlékezhetünk a tavalyi nagyszabású itthoni razziára, amelynek következtében az egyik legnagyobb itthoni torrentoldal, a Bithumen is elérhetetlenné vált. Egy hét múlva azonban ismét működött és működik a mai napig is, igaz egy régebbi mentést kellett visszaállítaniuk az üzemeltetőknek, mert a rendőrség lefoglalta a kiszolgálókat.

 

Mi is beszámoltunk róla, hogy 2006 márciusában a svéd hatóságok meglátogatták a Rix|Port80 internetszolgáltatót, szervereket koboztak el és bezáratták a világ egyik legnagyobb torrentoldalát. Külföldre menekítés után mai is vígan működik az oldal, annak ellenére, hogy per folyik az üzemeltetők ellen. Ebben a vádat Håkan Roswall ügyész képviseli, akinek nincsenek túlságosan nagy reményei az üggyel kapcsolatban. "Mivel a Pirate Bay szerverei több országban vannak szétszórva, esély sincs arra, hogy egy ország le tudná állítani az oldalt." - nyilatkozta Roswall a Reutersnek.

 

 

demonoid.jpg

 


Hasonló a félig zártkörű Demonoid története is. Három hónap telt el azóta, amióta a népszerű, Bittorrent oldal és tracker-kiszolgáló végleg elérhetetlenné vált. Csak a közösséget összefogó Subdemon fórum elérhető, amelyen tavaly decemberben az alapító Deimos hagyott egy üzenetet, amely szerint: „A legnagyobb probléma az oldalnak megfelelő helyet találni, de eddig nem jártunk szerencsével."

 

A történet igen érdekes fordulatot vett pár nappal ezelőtt. A hónapok óta elérhetetlen tracker-kiszolgáló ugyanis ismét életre kelt, méghozzá Malajziából. Úgy tűnik, hogy a Demonoid is csatlakozik a Pirate Bay-hez, legalábbis azon szempontból, hogy gazdái külföldre menekítik.

 

A Demonoid problémái tavaly Júniusban kezdődtek, amikor a holland kalózkodás elleni szervezet az BREIN, nyomást gyakorolt a torrent-oldal internet szolgáltatójára az Leaseweb-re. Az üzemeltetők ekkor döntöttek úgy, hogy Kanadába költöztetik el az oldalt, amelynek következtében pár napig nem működött a Demonoid és a hozzá tartozó tracker sem.

 

A Kanadába költözés egy ideig megoldotta a problémákat, de szeptember végén az oldal ismét elérhetetlenné vált. Hamarosan kiderült, hogy emögött a kanadai CRIA érdekvédő szervezet állt, ezek szerint a Kanadába költözés mégsem bizonyult a legjobb ötletnek.

 

Öt nap múlva az oldal ismét működött, de már blokkolta a kanadai felhasználókat, hátha így megakadályozható az eltávolítása. November 9-én azonban az oldal helyett egy üzenet fogadta a látogatókat, amely szerint a CRIA sikeresen bezáratta a Demonoid-ot.

 

Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a Demonoid további sorsa, a fejleményekről természetesen beszámolunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.