Hirdetés

Ujjlenyomatokkal lehet majd fizetni Japánban



|

Aki fél a készpénztől, bankkártyától és mobilfizetéstől, az ujjlenyomattal fizethet hamarosan Japánban.

Hirdetés

Japán hamarosan egy olyan program tesztelésébe kezd, amely lehetővé teszi a turistáknak, hogy kizárólag az ujjlenyomataik segítségével fizessenek az országban. 

Hirdetés

A japán kormány azt reméli, hogy így csökken a bűnözés, illetve a turisták sem aggódnak majd a készpénz és a bankkártyák miatt. 

Az ötlet szerint amikor valaki megérkezik Japánba, lehetősége lesz az ujjlenyomatait, személyes adatait és banki adatait regisztrálni még a reptéren. Mindezt eltárolják, és később a boltokban, hotelekben minden használható. Vásárláskor, adóügyi kérdéseknél és a személyazonosság hitelesítésekor elég két ujjlenyomatot leolvasni. 

A program idén nyáron indul el 300 bolttal, hotellel és étteremmel, a legnépszerűbb helyeken. 2017 tavaszára közel mindenhol elérhető lesz a lehetőség. 

A begyűjtött adatokat viselkedéselemzésre is használják majd, és megtervezik a turizmussal kapcsolatos stratégiákat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.