Hirdetés

Újra támad a Bagle



|

Hirdetés

A magyar biztonsági szakértő a trójai újabb támadását, annak roppant gyors terjedése miatt, kiemelt vírusveszély besorolással látta el.

A kártevőnek eddig több mint 100 variánsa jelent meg, a VirusBuster csak novemberben 3 kiemelt veszélyességű változatra hívta fel a figyelmet.

Az első mintákat a cég most is, a már számos új kártevő esetében bizonyított Zero-Hour vírusvédelmi technológia segítségével fedezte fel, amely már a támadás első perceiben felismerte és blokkolta a károkozót.

A most megjelent trójaival fertőzött levél csatolmánya egy ZIP file, amely egy letöltő komponenst tartalmaz. Ennek segítségével a trójai újabb károkozókat tölthet le a világhálóról és le is futtathatja azokat.

A délután folyamán azonban a terjedésért felelős weboldalak nem működtek, azóta viszont egy oldal ismét elindult, így már meg is jelent az első új variáns, a Bagle.FJ, amelyet a VirusBuster elsőként jelzett. Az éjszaka folyamán még újabb változatok várhatók – figyelmeztet a magyar biztonsági szakértő.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.